Kırklareli Belediyesi, Karahıdır Korusu'nun fiziki şartlarını geliştirerek yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerin ilgisini çekecek bir konuma getirmek için çalışmalara hız veriyor. Belediye Başkanı Derya Bulut, bu kapsamda gerçekleştirdiği Bulgaristan ziyaretinde, "Karnobat ve Kırklareli Geleceğe Yatırım Yapıyor Projesi" çerçevesinde partner kuruluş yetkilileriyle bir araya geldi.

Karahıdır Korusu, Bulgaristan Interreg Next Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı doğrultusunda, “Karadeniz Havzası’nın Kentsel, Kırsal ve Kıyı Bölgelerinde Kirliliğin Azaltılması ve Akıllı Atık Yönetimi Çözümlerinin Geliştirilmesi İçin İşbirliği Projesi” ve "Interreg IPA CBC Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı" çerçevesinde yenilenecek. Bu projelerle, bölgenin çevresel ve estetik şartlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili şunlar söylendi:

Hazırlıklarını yaparken hayatını kaybettiği sergisi yarım kalmadı Hazırlıklarını yaparken hayatını kaybettiği sergisi yarım kalmadı

“Karahıdır Korusu'nun fiziki şartlarının geliştirilerek, yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimizin de ilgi göstereceği bir konuma gelmesi için attığımız adımlar hızlanıyor.

Belediye Başkanımız Derya Bulut Bulgaristan ziyaretinde, "Karnobat ve Kırklareli Geleceğe Yatırım Yapıyor Projesi" kapsamında, partner kuruluş yetkilileriyle de biraraya geldi.

Karahıdır Korusu; oldukça kapsamlı olan Bulgaristan Interreg Next Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde, “Karadeniz Havzası’nın Kentsel, Kırsal ve Kıyı Bölgelerinde Kirliliğin Azaltılması ve Akıllı Atık Yönetimi Çözümlerinin Geliştirilmesi İçin İşbirliği Projesi” ile  "Interreg IPA CBC Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı" doğrultusunda yenilenecek.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay