Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı” kapsamında kadın üreticilere yönelik bir teknik gezi düzenledi. İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen “Pırasa Tarımında Yeşeren Bereket Projesi” çerçevesinde düzenlenen etkinlik, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirildi.

Vekil Gündoğdu’dan Babaeski’de Çiftçi Ziyaretleri Vekil Gündoğdu’dan Babaeski’de Çiftçi Ziyaretleri

Kadın çiftçiler, enstitünün teknik personelleri eşliğinde çalışma sahalarını gezerek pırasa yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgi aldı. Aynı zamanda enstitüde yapılan tarımsal araştırmalar üzerine de bilgilendirilen çiftçiler, tarımsal üretimde yenilikleri keşfetme fırsatı buldu.

Teknik gezinin ardından kadın üreticiler, BURTARIM 2024 tarım fuarını ziyaret ederek farklı stantlarda sergilenen tarım teknolojilerini inceleme şansı yakaladı. Fuar, katılımcılar için tarımsal üretimdeki yeni trendleri ve yenilikleri keşfetmek açısından oldukça verimli geçti. Bu tür etkinliklerin kadın çiftçilerin bilgi ve tecrübe kazanması adına önemli olduğu vurgulandı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner