İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde anlamlı bir mesaj yayınladı. Mesajda, harekatın başlangıcına dair anekdotlar ve Türk askerinin kahramanlığına vurgu yapıldı.

Mesajda, harekatın başlamasından önce Rum radyolarının günlerdir Türkçe “Bekledim de Gelmedin” şarkısını çaldığı, Türk askerlerinin Kıbrıs topraklarına inerken ise Türk radyolarında "Bu kadar yürekten çağırma beni / Bir gece ansızın gelebilirim" şarkısının çalındığı hatırlatıldı. Ayrıca, "Ayşe tatile çıksın" parolası ile başlayan harekatın, "Türk'üm, cesurum, geldim, aldım" sözlerinin duvara yazılmasıyla tarihe geçen bir kahramanlık öyküsü olduğu ifade edildi.

Mesajda, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde aziz şehitler ve gaziler minnet ve rahmetle anıldı.

İlçe Başkanlığı tarafından paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi; “Rum radyoları günlerdir Türkçe “Bekledim De Gelmedin” şarkısını çalıyordu.

İlçe Başkanlığına Dayanışma Ziyareti İlçe Başkanlığına Dayanışma Ziyareti

Türk askeri Kıbrıs topraklarına inerken Türk radyolarında; Bu kadar yürekten çağırma beni "Bir Gece Ansızın Gelebilirim” şarkısı ile yanıt vermesi ve

Ayşe Tatile Çıksın" parolası ile  başlayan ve “Türküm, Cesurum, Geldim,Aldım” sözlerinin duvara yazıldığı bir kahramanlık öyküsüdür Kıbrıs barış harekatı... Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl dönümünde Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner