Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Kırklareli Kent Konseyi, Doku Derneği ve Kırklareli Barosu Çevre Komisyonu üyeleri, Kırklareli Merkez ilçesi Geçitağzı Köyü mevkiinde Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan altın madeni projesine karşı köylülerle birlikte mücadele edeceklerini açıkladı.

Kırklareli Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada, ‘’Kırklareli İli Merkez ilçesi Geçitağzı Köyü Mevkiinde S:200702755 ruhsat nolu sahanın 16.5 hektarlık bölümünde Koza Altın İşletmeleri AŞ.  tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “S:200702755 Ruhsat No. lu (ER:3115613) Altın Madeni” (Ocaktan Alınacak Malzeme Miktarı: 271.279.5.ton/yıl 195.042.5 ton/yıl Cevher +76.237 ton/yıl Ekonomik Olmayan Kayaç/ Pasa) projesinin İl  Müdürlügümüzce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı “ sebebiyle bu akşam Kırklareli Kent Konseyi, Doku Derneği ve Kırklareli Barosu Çevre Komisyonu üyelerimizle Geçitağzı köyündeydik. Kula köyümüzün açtığı iptal davasından sonra Geçitağzı köyümüzde iptal davası için hazırlıklara başladı.

Geçitağzı Köyü Muhtarımız Erdoğan Kılıçarslan ve Kula Köyü muhtarımız Aliye Kankılıç’ın sözde değil özde mücadelelerinin yanındayız.’’ ifadelerine yer verildi.

Kırklareli Kent Konseyi, Doku Derneği ve Kırklareli Barosu Çevre Komisyonu, çevreye ve doğaya zarar vereceği düşünülen bu projeye karşı yerel halkla birlikte hareket edeceklerini ve hukuki mücadelede destek olacaklarını belirttiler.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner