Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 Yılı Hayvan Hastalıkları İle Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi, Sığır Tüberkülozu ile Mücadele Yönetmeliği ve Hastalıktan Ari İşletmeler Yönergesi konularında önemli bir toplantı düzenledi. İl Müdürü Gökhan Karaca'nın başkanlık ettiği toplantıya, İl Müdür Yardımcısı, ilçe müdürleri ve konu sorumlusu teknik personeller

Toplantı sırasında, hayvan hastalıkları ile mücadele yöntemleri, hayvan hareketlerinin kontrolü ve hastalıktan ari işletmelerin oluşturulması gibi konular ele alındı. Katılımcılar, yeni düzenlemelerin getirdiği yenilikler ve uygulama yöntemleri hakkında bilgilendirildi.

Toplantının son bölümünde ise soru-cevap oturumu düzenlendi. Bu oturumda, katılımcılar merak ettikleri konuları sorarak uzmanlardan yanıtlar aldı. Ayrıca, il genelinde hayvancılık işletmelerine yönelik yapılabilecek projeler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, ‘’İl Müdürümüz Gökhan Karaca başkanlığında 2024 Yılı Hayvan Hastalıkları İle Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi, Sığır Tüberkülozu ile Mücadele Yönetmeliği ve Hastalıktan Ari İşletmeler Yönergesi ile ilgili toplantı düzenlendi.

İl Müdürümüz Gökhan Karaca’nın ilimizdeki hayvancılık durumu ile ilgili açılış konuşmasının ardından; bu yıl yayımlanan Yönetmelik, Genelge ve Yönerge ile ilgili Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüzün teknik personelleri tarafından sunum yapılmıştır.

Toplantıya, İl Müdür Yardımcımız, İlçe Müdürlerimiz ve konu sorumlusu teknik personellerimiz de katılım sağlayarak; toplantı, soru ve cevap kısmının ardından sonlandırılmıştır.

Büyükkarıştıran Belediyesi Asfalt Çalışmalarını Sürdürüyor Büyükkarıştıran Belediyesi Asfalt Çalışmalarını Sürdürüyor

Toplantıda ayrıca, ilimiz genelinde hayvancılık işletmelerine yönelik yapılabilecek projeler konusunda fikir alışverişi yapıldı.’’

Haber: H. Murat Taner 

Muhabir: Hacı Murat Taner