Kırklareli İl Genel Meclis AK Parti Grup Başkan Vekili Hicret Şamil Karasu, Kırklareli'nde yapılması planlanan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesine ilişkin önemli bir adım atıldığını duyurdu. Merkez Yoğuntaş köyünde kurulması planlanan RES için "Enerji Üretim Alanı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifi, İl Genel Meclisi’nin bugünkü toplantısında ele alındı.

Karasu, mevcut enerji kaynaklarının sınırlı ve tükenebilir olmasına dikkat çekerek, yenilenebilir enerji projelerinin önemini vurguladı. Yenilenebilir enerji alanında atılan bu adımın, Kırklareli’nin enerji ihtiyacını karşılamada önemli bir rol oynayacağını belirtti.

İmar Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sonucunda, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. maddesi ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ile 5302 sayılı kanunun 10. maddesine dayanarak, RES projesi için gerekli imar planı onaylandı. Karar, tüm siyasi grupların desteğiyle oy çokluğuyla kabul edildi. Karasu, tüm meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Depremzede kızların hedefi 1. Lige yükselip şehrin umudu olmak Depremzede kızların hedefi 1. Lige yükselip şehrin umudu olmak

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay