Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri SendikaKırklareli İl Başkanı Bahadır Arslan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda çalışan emekçilere yönelik önemli bir açıklama yaptı. Arslan, Anayasa Mahkemesi'nin 03.03.2021 tarihli kararıyla resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye dikkat çekerek, "Değerli emekçi arkadaşlarım, bildiğiniz gibi Anayasa Mahkemesi kararı ile Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 39. maddesinin (4) numaralı fıkrasının dördüncü cümlesi anayasaya aykırı bulundu ve yetkili sendikaya üye olma zorunluluğunu ortadan kaldırdı," dedi.

Başkan Arslan, diğer sendikanın üyelerini yanıltıcı yöntemlerle kazanmaya çalıştığını iddia ederek, "Malum sendika iyice köşeye sıkışmış olacak ki her zaman olduğu gibi yalan dolanla üye kazanmaya çalışıyor. Değerli arkadaşlarım, bizlerin haklarını korumayan ve yaptığı facia sözleşme ile bunu tescilleyen bu hak yiyen sendikanın oyunlarına gelmeyin," uyarısında bulundu.

Tüm emekçileri daha iyi koşullar için birlikte hareket etmeye çağıran Arslan, "Tamamıyla işçinin talepleri doğrultusunda yapılacak olan daha yaşanılabilir bir Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalamak için; bütün emekçi arkadaşlarımızı Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz. Zafer korkarak kazanılmaz. Zafer inananların olacaktır," ifadelerini kullandı.

Haber: H. Murat Taner