Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli İl Başkanı Fatih Çodar ve beraberindeki yöneticiler, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun'u ziyaret etti. Ziyarette eğitim ve öğretmenlerin karşılaştığı sorunlar ele alındı. Çodar, öğretmenlerin taleplerini ileterek çözüm beklediklerini vurgularken, Özefsun ise sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Ziyarette misafirperverlikleri için teşekkür edildi.

Ziyaret hakkında yapılan detaylı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli İl Başkanı Fatih Çodar, İl Başkan Yardımcıları Umut Sünger, Lale Çevik ve Mesut Yıldız ; İl Milli Eğitim Müdiresi Sayın Hilal Liliyar Özefsun’u makamında ziyaret ettiler. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette eğitimin ve öğretmenlerin sorunları konuşuldu. Hürriyetçi Eğitim Sen İl Başkanı Fatih Çodar; yaptıkları okul gezileri sonucunda öğretmenlerin bazı şikayet ve istekleri bulunduğunu, bir sendika olarak bu talepleri dile getirmelerinin bir görev olduğunu ifade etti. İl Milli Eğitim Müdiresi Hilal Liliyar Özefsun, problemleri dinleyerek çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Ayrıca Sayın Müdiremiz, hem ziyaret için hem de eğitimin ve öğretmenlerin sorunlarının çözümü için takınılan tutumdan dolayı sendika yöneticilerine çok teşekkür ettiler!

Hürriyetçi Eğitim Sen İl Yönetim Kurulu tarafından görüşme esnasında hem yazılı hem de sözlü olarak dile getirilen konular şunlar oldu:

İsim bildirmeden ve çoğu zaman iftiralara varan CİMER şikayetleri öğretmenlerimizi fazlasıyla rahatsız etmektedir.

 Öğretmenlerin herhangi bir özel durumu olup olmadığını teyit etmeden yapılan resen görevlendirmeler de ciddi sıkıntılar oluşturmaktadır.

 Eğitim, eğitimcilerin işidir! Ancak velilerin hadlerini aşarak eğitim-öğretim sürecine gereksiz müdahalelerinin önüne geçilmelidir!

 Özel eğitim öğrencilerinin öğle arası olmadığı için özellikle dezavantajlı öğrencilerin beslenmeyle alakalı sıkıntılar yaşadığı görülmektedir!

 Okullarda güvenlik zaafiyeti had safhadadır. Yasak olmasına rağmen velilerin okul içlerinde olmaları hem öğrenciler hem de öğretmenler için güvenlik tehditi oluşturmaktadır!

 Öğretmenlerimiz, özellikle ödüllendirme konusunda somut kriterler görmek istemektedir!

Öğretmenler  sendikal tercihlerinden dolayı mobbinge maruz kalmamalıdır.

Kırklareli Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu Kırklareli Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Anaokulu öğretmenleri ara vermeden çalıştıkları için dinlenme fırsatı bulamamaktadırlar!

Anaokullarında bulunan özel öğrencilerimizle ilgili mutlaka tedbirler alınmalıdır.

Ziyaret esnasındaki misafirperverliği, ilgi ve alakası için Sayın Müdiremize çok teşekkür ediyoruz!”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: H. Murat Taner