Sıradışı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sempozyumu Balıkesir'de yapıldı Sıradışı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sempozyumu Balıkesir'de yapıldı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde görev yapan hekimlere yönelik “Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi” eğitimi düzenledi. Eğitim, 31 Temmuz 2024 tarihinde Merkez Verem Savaş Dispanseri’nde gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Duran Ada’nın katılımıyla gerçekleşen eğitimde, hekimlere bulaşıcı hastalıklarla mücadele ve erken uyarı sistemleri konusunda detaylı bilgiler aktarıldı.

Eğitimi, Halk Sağlığı Uzmanları Uzm. Dr. Halit Emin Alıcılar ve Uzm. Dr. Esra Çelik verdi. Uzmanlar, bulaşıcı hastalıkların erken teşhisi ve müdahale yöntemleri hakkında kapsamlı sunumlar yaparak, hekimlerin bu konuda daha bilinçli ve donanımlı olmalarını sağladı. Eğitimde, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemek için alınması gereken önlemler, hastaların takibi ve tedavi süreçleri hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca düzenlenen ilimiz genelinde görev yapan hekimlere yönelik “Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi” eğitimi İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Duran Ada’nın katılımıyla, Halk Sağlığı Uzmanları Uzm. Dr. Halit Emin Alıcılar ve Uzm. Dr. Esra Çelik tarafından Merkez Verem Savaş Dispanserinde 31.07.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner