Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere dayanarak, bölge halkını yaklaşan hava değişikliği konusunda uyardı. Başkan Bulut, 29 Eylül 2024 Pazar günü akşam saatlerinden itibaren Kırklareli ve çevresinin serin ve yağışlı bir sistemin etkisi altına gireceğini belirtti.

Başkan Bulut, açıklamasında, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Pazar (29.09.2024) günü akşam saatlerinden itibaren bölgemizi etkilemesi beklenen serin ve yağışlı sistemin etkisiyle hava sıcaklıklarının bölgemizde 4 ila 8 derece düşeceği tahmin edilmektedir.

Söz konusu yağışlı ve soğuk sistemle birlikte; Bölgemizde gerçekleşebilecek kuvvetli yağışlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmin ve uyarılarının takip edilmesi önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verdi. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, bölgede hissedilen soğuk havanın etkisi de artacak.

Derya Bulut, serin ve yağışlı sistemin beraberinde getirebileceği kuvvetli yağışlar konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bulut, vatandaşların hava durumu ile ilgili gelişmeleri dikkatle izlemelerini ve önlemlerini almalarını önerdi. Başkan Bulut, vatandaşların da bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Vali Çeber, Antep fıstığı lisanslı depoda incelemelerde bulundu Vali Çeber, Antep fıstığı lisanslı depoda incelemelerde bulundu

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner