Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırklareli merkezi ve çevresinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli dolu yağışının ardından zarar gören çiftçilerin yardımına koşuyor. Müdürlük, 17 ekip ve 50 personel ile birlikte bölgedeki tarım alanlarında hasar tespit çalışmalarına başladı. Yağışın en fazla etkilediği Üsküp Beldesi, Kızılcıkdere, Üsküpdere, Asılbeyli, Karıncak ve Arizbaba köylerindeki tarım arazilerinde ciddi zararlar tespit edilmiş durumda.

Müdürlük yetkilileri, dolunun yol açtığı zararların özellikle ayçiçeği, buğday, arpa tarlaları ile meyve ve sebze bahçelerinde yoğunlaştığını belirtti. Ayrıca, dolu nedeniyle ev ve araçlarda da önemli hasarların meydana geldiğine dikkat çekildi. Hasar tespit çalışmalarının hızla devam ettiği ve üreticilerin mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi için çaba harcandığı bildirildi.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, afetin etkilerini azaltmak amacıyla sahada aktif olarak çalışmalarını sürdüreceklerini ve tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşların ve üreticilerin zararlarının en kısa sürede karşılanması için gerekli tüm önlemlerin alınacağı belirtildi.

Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay