Mutfak kültürünün en eski araçlarından biri olan ahşap havan, otantik dokusuyla yeniden ilgi görüyor. Kırklareli'de özellikle doğal malzemelerden üretilen mutfak gereçlerine yönelik artan ilgi, havan ve tokmağını mutfakların vazgeçilmezleri arasına sokuyor.
Yüzyıllardır baharatları öğütmek, ceviz, fındık gibi sert gıdaları kırmak ve çeşitli mutfak işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılan havan, el işçiliğiyle yapılan modelleriyle dikkat çekiyor. Doğal ahşap dokusu sayesinde hem sağlıklı hem de dayanıklı bir kullanım sunan bu ürünler, nostaljik havasıyla da mutfaklara sıcaklık katıyor.
Geleneksel yöntemlerle lezzet hazırlamayı sevenler için vazgeçilmez bir araç olan ahşap havan, günümüzde el emeğine verilen değerin artmasıyla birlikte yeniden popüler hale geliyor. Şefler ve mutfak tutkunları, taş ya da metal alternatifi yerine ahşap modelleri tercih ederek, doğallığı mutfaklarına taşıyor.
Haber: Furkan Konu