Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Lüleburgaz Sağlıklı Hayat Merkezi, Ağustos ayı Gebe Sınıfı Doğuma Hazırlık Eğitimi’nin ikinci grubunu başarıyla tamamladı. Ebe Şebnem Çetin ve Ebe Gizem Altınbaş tarafından verilen eğitimde, anne ve baba adaylarına doğuma hazırlık, eşlerin doğuma destek olma yolları, nefes egzersizleri, meditasyon çalışmaları ve doğumu kolaylaştırıcı uygulamalar anlatıldı.

Alzaymır basit unutkanlıklarla başlıyor Alzaymır basit unutkanlıklarla başlıyor

Eğitimin bir diğer önemli bölümü, emzirme, yenidoğan bakımı, bebek masajı ve güvenli bebek taşıma konularını kapsayan uygulamalı derslerden oluştu. Anne ve baba adaylarının doğum sürecine en iyi şekilde hazırlanabilmesi amacıyla düzenlenen bu eğitimler, doğum öncesi bilinçlenmenin önemine vurgu yaptı. Eğitimciler, katılımcı ailelerin bebeklerine sağlıkla kavuşmalarını temenni etti.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Lüleburgaz Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Sınıfı Ağustos ayı Doğuma Hazırlık Eğitimi 2. Grubu Ebe Şebnem Çetin ve Ebe Gizem Altınbaş tarafından gerçekleştirilmiştir. Anne ve baba adaylarına; doğuma ve eşlerine destek, nefes egzersizleri, meditasyon çalışmaları, doğumu kolaylaştırıcı uygulamalar anlatılmıştır. Emzirme, yenidoğan bakımı, masajı, bebek giyme ve güvenli taşma uygulamalı olarak gösterilmiştir. Ailelerimizin sağlıkla bebeklerine kavuşmalarını dileriz.” ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner