Trafikte motosiklet ve elektrikli bisiklet sayısı hızla artarken, bilinçsiz sürücülerin sayısı da maalesef artıyor. Durum böyle olunca, bir fotoğrafta birçok hatayı bir arada görmek mümkün hale geliyor.

Yardıma diye geldikleri kazazedenin telefonunu çaldılar Yardıma diye geldikleri kazazedenin telefonunu çaldılar

Motorlu araç kullanırken trafik kurallarına uymak, sürücü ve yayaların güvenliğini sağlarken, kazaları ve yaralanmaları da önler. Bu kurallar, düzenli ve akıcı bir trafik akışı temin ederken, toplumda sorumluluk bilincini artırır. Kurallara uyum, can ve mal kaybını en aza indirip hayat kalitesini yükseltir. Ancak, sorumsuz sürücüler büyük bir tehlike oluşturur.

Habere konu olan fotoğrafta, sorumsuz motosiklet sürücüleri ve araç sürücüleri bir arada görülüyor. İki motosikletin üzerinde hiçbir koruyucu ekipmanı olmayan dört genç, “nasıl motosiklete binilmez” sorusunun cevabı niteliğindeyken, önlerindeki minibüsün şoförü ise "nasıl toplu taşıma aracı kullanılmaz" konusunda adeta ders veriyor. Motosiklet üzerindeki gençler, gözleri yolda olması gerekirken kendi aralarında sohbete dalmışken, minibüs şoförü de kapısı açık bir şekilde ilerleyerek tehlike saçıyor.

Bu tür görüntülerin önüne geçebilmek için sürücülerin alacağı eğitim kadar denetimlerin de sıkılaştırılması gerekiyor.

Muhabir: HACI MURAT TANER