Kırklareli ili Merkez ve Kofçaz ilçesi sınırları içinde yapılması planlanan Elmacık RES projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu" kararı çıktı.

Bakan Şimşek: “Vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız” Bakan Şimşek: “Vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kırklareli ili Merkez ve Kofçaz ilçesindeki Taştepe, Terzidere, Kocayazı, Geçitağzı, Kuzulu ve Kadıköy köyleri sınırlarında, RES Anatolia Holding Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Elmacık RES projesi (12 adet türbin - 72 MWm/70 MWe) ile ilgili sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu inceledi.

Bakanlığa sunulan rapor, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilerek, halkın görüşleri ve ÇED Yönetmeliği'nin 14. maddesi gereğince yapılan incelemeler sonucunda "ÇED Olumlu" kararı alındı.

Projeye ilişkin Nihai ÇED Raporu'nda belirtilen hususların ve 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında yürürlüğe giren yönetmeliklerin hükümlerine uyulması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerektiği vurgulandı. Karar, Kırklareli Valiliği (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından halka duyuruldu.

Muhabir: HACI MURAT TANER