Lüleburgaz'ın çevre sorunlarına çözüm bulmak adına TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman ve AKP Belediye Başkan Adayı Murat Mahir Altan, Gençlik Parkı'nda bir araya geldi. Toplantıda, TEMA Vakfı'nın "Ekosiyaset Bildirgesi" üzerine konuşulurken, Lüleburgaz Yıldızları Doğa Akademisi ve Akıllı Kent Lüleburgaz'a dair öneriler de sunuldu.

Çevre sorunlarının ele alındığı toplantıda, Lüleburgaz'ın iklim krizinde karşılaşacağı potansiyel sorunlar da masaya yatırıldı. Geri dönüşüm, atık yönetimi, çöp sorunu, su kayıp kaçakları, enerji verimliliği, hava kalitesi, tarım, gıda, sera gazı azaltımı, karbon salımı, yenilenebilir enerji, yağmur suyu depolama ve yeşil çatılar gibi konuların önemi vurgulandı. Katılımcılar, bu sorunlarla topyekûn mücadele etmek ve çözümler üretmek için eğitimin önemine dikkat çekti.

AKP Belediye Başkan Adayı Murat Mahir Altan, TEMA Vakfı Ekosiyaset Bildirgesi üzerinden yapılan ve yapılacak çalışmaları anlattı. Ayrıca, AKP Lüleburgaz İlçe Başkanı Abdussamet Kayalı, AKP il ve ilçe Meclis Üye adayları ile TEMA Vakfı Lüleburgaz ilçe Sorumlusu Resül Çokan ve ekibi de toplantıya katıldı. Katılımcılar, aktif gönüllülere ve AKP teşkilatına teşekkür ederken, Belediye Başkan adaylarına başarılar diledi. Bu iş birliğinin, Lüleburgaz'ın çevresel sorunlarına kalıcı çözümler getirmek adına önemli bir adım olduğu belirtildi.

Talay, Sünnet Törenine Katıldı Talay, Sünnet Törenine Katıldı

Kocaman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Gençlik Parkında AKP Belediye Başkan Adayı Sayın Murat Mahir Altan ile TEMA Vakfı "Ekosiyaset Bildirgesi" üzerine konuştuk. Lüleburgaz Yıldızları Doğa Akademisi ve Akıllı Kent Lüleburgaz hakkında önerilerimizi sunduk.

Lüleburgaz 'ın çevre sorunlarını ve çözümlerini konuştuk. Kentimizin iklim krizinde 2030 yılı itibarı ile daha da artacak en büyük sorunları (geri dönüşüm-atık yönetimi, çöp sorunu, su kayıp kaçakları, enerji verimliliği ,hava kalitesi ,tarım, gıda, sera gazı azaltımı, karbon salımı, yenilenebilir enerji , yağmur suyu depolama, yeşil çatılar vb) üzerinde topyekûn mücadelede yapılabilecekler, üzerimize düşenleri konuştuk. "eğitim" şart dedik.

AKP Belediye Başkan Adayı Sayın Murat Mahir Altan, TEMA Vakfı Ekosiyaset Bildirgesi üzerinden yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.

AKP Lüleburgaz İlçe Başkanı Abdussamet Kayalı, AKP il ve ilçe Meclis Üye adayları, TEMA Vakfı Lüleburgaz ilçe Sorumlusu Resül Çokan, aktif gönüllü ekibi,   Aktif gönüllülerimize ve AKP teşkilatına teşekkür eder, Belediye Başkan adayımıza başarılar dileriz.”

Haber: H. Murat Taner