Kırklareli Valisi Birol Ekici, dün şiddetli sağanağın etkili olduğu Demirköy ilçesinin İğneada beldesinde saha incelemeleri gerçekleştirdi. Sağanak yağış sonucu su baskınlarına maruz kalan bölgelerde yapılan çalışmaları yerinde gören Vali Ekici, yetkililerden bilgi aldı ve bodrum katları su basan evlerde yürütülen çalışmaları inceledi.

Kendini ATV'ye zincirleyip yaktı, 2 yıl önce de intihar girişiminde bulunmuştu Kendini ATV'ye zincirleyip yaktı, 2 yıl önce de intihar girişiminde bulunmuştu

Yağışların ardından beldede vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ekici, onlardan gelen talepleri dinleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgedeki yağış miktarının 12 saatlik süre içinde metrekareye yaklaşık 85 kilogram olduğu bildirildi.

Vatandaşların yağış öncesi yapılan uyarıları dikkate alarak tedbir almalarının önemine dikkat çeken Ekici, mevcut çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Ekiplerin afet sonrası hızlı bir şekilde harekete geçtiğini ve normal yaşamın yeniden tesis edilmesi için gerekli adımların atıldığını vurguladı.

Muhabir: HACI MURAT TANER