Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli İl Başkanı Fatih Çodar, eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına karşı tepkisini göstermek amacıyla 10 Mayıs Cuma günü ülke genelinde iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini açıkladı. Çodar, son olarak İstanbul'da özel bir okul müdürünün yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından katledilmesi üzerine artık sabırlarının taştığını ifade etti.

Çodar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’10 Mayıs Cuma Günü ülke genelinde iş bırakma eylemi yapıyoruz!

Maalesef son zamanlarda eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olayları iyiden iyiye arttı ve dün İstanbul’da özel bir okulda müdür olan İbrahim Oktugan maalesef yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından katledildi! Bu şiddet olayları artık sabrımızı taşırdı!

Eğitim çalışanları şiddete uğrarken konu ile ilgili yetkililerin herhangi bir yasal düzenleme yapmaması kabul edilemez! Sağlık sektöründe olduğu gibi eğitimciler için de bir şiddet yasası çıkarılması şarttır.

Trakya’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Trakya’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Artık daha fazla “sövülmek, dövülmek, öldürülmek” istemiyoruz!

Yetkilerin gerekli adamı atmaları adına 10 Mayıs Cuma günü “İŞ BIRAKMA” eylemi yapıyoruz. Tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımızı da bu eyleme destek vermeye çağırıyoruz!

Ayrıca Genel Başkanımız Levent Kuruoğlu’nun çağrısına kulak vererek eylem kararı alan sendikalara da teşekkür ediyoruz!’’

Haber: Arzu Dursun Atay