Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığı, 14 Haziran 2024 tarihinde Kızılcıkdere, Üsküpdere, Karıncak, Asılbeyli köyleri ve Üsküp Beldesi'nde meydana gelen şiddetli yağış, fırtına ve dolu felaketinden zarar gören üreticiler için önemli bir destek sağlanacağını duyurdu. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olmayan tarım arazilerinde oluşan hasarların telafisi amacıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 12 milyon TL'lik bir yardım ödemesi yapılacak.

Bu kapsamda, zarar gören üreticilere yapılacak olan destek ödemeleri, en kısa sürede hesaplarına yatırılacak. Kırklareli Ziraat Odası, bu zor dönemde üreticilerin yanında olduklarını ve gerekli tüm desteği sağlamak için çaba gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, bu önemli destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Vize Kaymakamı Kemal Balaban'dan Esnaf Ziyareti Vize Kaymakamı Kemal Balaban'dan Esnaf Ziyareti

Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “14 Haziran 2024 tarihinde Kızılcıkdere, Üsküpdere, Karıncak, Asılbeyli köyleri ve Üsküp Beldemizde yaşanan şiddetli yağış, Fırtına ve Dolu sebebiyle zarar gören ÇKS Sistemine kayıtlı olmayan Tarım arazileri için 12 milyon TL destek ödemesi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından talimat verilmiştir. Ödemeler zarar gören üreticilerimizin hesaplarına en kısa sürede yatırılacaktır. Destekleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi arz ederiz.” İfadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner