Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaşanan yoğun dolu yağışının ardından zarar gören tarla, sera ve diğer üretim alanlarında başlatılan ön tespit çalışmalarını tamamladığını duyurdu. Müdürlükten yapılan açıklamada, parsel bazlı hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

İl Müdürlüğü personelleri sahada aktif bir şekilde çalışmalara katılarak üreticilerin zararlarını belirlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Yetkililer, dolu yağışının tarım arazilerinde yarattığı olumsuz etkileri minimize etmek ve üreticilerin zararlarını karşılamak için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Kırklareli'mizde yaşanan dolu yağısı sonrası zarar gören tarla, sera ve üretim alanlarında ön tespit çalışmaları tamamlanan hasar tespit çalışmalarına parsel bazlı olarak devam edilmektedir. İl Müdürlüğü personellerimiz sahada aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Tarımımızın ve üreticilerimizin yanındayız!’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner