Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi kaynaklı “Demirköy Enginarla Tanışıyor Projesi” kapsamında Tarla Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Demirköy Kaymakamı Ertuğrul Bayram ve Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca da katılım gösterdi.

Ev taşımak da 'SERVET' oldu Ev taşımak da 'SERVET' oldu

Tarla Günü, Demirköy’de enginar üretiminin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen bu önemli projenin bir parçası olarak gerçekleştirildi. Kaymakam Ertuğrul Bayram, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, ilçede tarımın gelişmesi ve çeşitlenmesi adına bu tür projelerin önemine değinerek, Demirköy’ün tarımsal potansiyelinin artırılması için yapılan çalışmaları desteklediklerini belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca ise "Demirköy Enginarla Tanışıyor Projesi"nin, bölge çiftçisine yeni bir ürün tanıtarak ekonomik çeşitliliği artırmayı hedeflediğini vurguladı. Karaca, enginar yetiştiriciliğinin ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını ve bu tür projelerle Demirköy’de tarımın daha da gelişeceğini ifade etti.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Demirköy ilçemizde; İlçe Müdürlüğümüzün tarafından, İl Özel İdaresi kaynaklı “Demirköy Enginarla Tanışıyor Projesi” kapsamında yapılan Tarla Günü, Kaymakamımız Sayın Ertuğrul Bayram ve İl Müdürümüz Gökhan Karaca’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.” ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner