Lüleburgaz Kent Konseyi’nin İzcilik Çalışma Grubu, gönüllü arkadaşlarıyla birlikte anlamlı bir etkinliğe imza attı. “Her gün bir iyilik yapmak” mottosuyla yola çıkan izciler, çevre bilincini artırmak amacıyla mıntıka temizliği ve kozalak toplama faaliyeti gerçekleştirdi. Bu etkinlik, hem çevrenin korunmasına katkı sağladı hem de izcilik ruhunun özünü oluşturan yardımlaşma ve iyilik temasını vurguladı.

İzcilik, bireylerin doğa ile barışık bir şekilde yaşayabilmelerini ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen köklü bir felsefeye dayanıyor. Lüleburgaz Kent Konseyi İzcilik Çalışma Grubu da bu amaç doğrultusunda düzenlediği etkinliklerde izci adaylarına çevre bilinci ve yardımlaşma duygusunu aşılamaya büyük önem veriyor. Grup üyeleri, etkinliğe katılan aday izciler için özel olarak tasarladıkları fularlarla hem bir simge hem de bir motivasyon unsuru oluşturdu.

Etkinliğe katılan izciler, kendi elleriyle tasarladıkları fularları takarak mıntıka temizliği ve kozalak toplama faaliyetine başladılar.

Lüleburgaz Kent Konseyi etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi: “İzcilik çalışma grubumuzdaki gönüllü arkadaşlarımızla birlikte aday izci fularlarımızı tasarlayarak, “Her gün bir iyilik yapmak” mottosuyla mıntıka temizliği ve kozalak toplama faaliyeti gerçekleştirdik. Her gün daha güzel bir dünya için, Lüleburgaz’dan selamlar.”

Gaziantep Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi projesinin inşaatı başladı Gaziantep Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi projesinin inşaatı başladı

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner