Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç, derneğin yürüttüğü projeler ve kadınlara yönelik destek çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Meriç, derneğin sadece çocuklara eğitim ve burs desteği vermenin yeterli olmadığının bilincinde olduklarını belirterek, aile içi iletişim ve kültürel gelişim için annelere yönelik projeler de yürüttüklerini vurguladı.

Kırklareli’de IPARD III Programı Öğrencilere Tanıtıldı Kırklareli’de IPARD III Programı Öğrencilere Tanıtıldı

Başkan Meriç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Çağdaş, kendine güvenen ve özgür düşünen nesiller için sadece çocuklarımıza eğitim ve burs desteği vermenin yeterli olmayacağının bilincindeyiz. Bu sebeple çocuklarımızın aile içi iletişimleri ve kültürel gelişimleri için annelerinin de desteklenmeleri için projeler yürütüyoruz.

Bu anlamda ilk adımları 2015 yılı sonlarında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve ICF Türkiye tarafından atılan “Kadınlarla El Ele” projesi kapsamında bugüne dek dernek gönüllülerimiz ve destek verdiğimiz çocukların annelerinden oluşan toplam 500’den fazla kadına eğitim verdik.

Gönüllülerimizin desteği ve bağışçılarımızın katkısıyla halen büyümeye devam eden bu projeyle yüzlerce kadınla daha el ele vermeye; onları daha güçlü, daha bağımsız ve daha aydınlık bireyler haline getirmeye devam edeceğiz.’’

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner