Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli İl Başkanı Fatih Çodar, son dönemde Türkiye'de yaşanan kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarına dair çarpıcı bir açıklamada bulundu. Çodar, ülkemizde cezasızlığın, adaletin yavaş işlemesinin ve yaptırımların yetersiz kalmasının suçluları cesaretlendirdiğini ifade etti. Her gün yenileri eklenen korkunç olaylara dikkat çeken Çodar, çocukların ve kadınların güvenliğinin sağlanması için devletin daha etkin tedbirler alması gerektiğini belirtti.

Açıklamasında Çodar, kadınların ve çocukların vahşice öldürüldüğü ve tacize uğradığı olayların korku filmi senaryosunu aratmadığını dile getirerek, caydırıcı ve köklü yasal çözümlerin devreye girmesi çağrısında bulundu. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak TBMM’yi gerekli yasal düzenlemeler için bir araya gelmeye ve devletin şiddet, tecavüz ve uyuşturucu kullanımı ile mücadelede kararlı adımlar atmaya davet etti.

Başkan Çodar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Ailesi tarafından evinde katledilen küçük kız Narin,

29 suçtan sabıkalı biri tarafından görevde şehit edilen polis memuru Şeyma ,

Uyuşturucu madde bağımlısı biri tarafından surlarda vahşice öldürülen gencecik İkbal ve Ayşenur…

İki vandal tarafından Beyoğlu’nda tacize uğrayan genç kız İremşan…

Öğrenciler Deneme Sınavlarına Katıldı Öğrenciler Deneme Sınavlarına Katıldı

Tekirdağ’da şiddet ve tecavüz sonucu hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla Bebek…

Sosyal Medya çetesi tarafından Discord ve benzeri platformlarda taciz, tehdit edilen, şantaja uğrayan çocuklar…

İsimler her gün değişiyor ama çocuğa, kadına şiddet, tecavüz ve vahşet hız kesmeden devam ediyor. 

Bu kadar olayın bir korku filmi senaryosuna aynı anda konu olması bile mümkün değil ama her gün yenilerine şahit oluyoruz.

Kadınların ve çocukların canice katledildiği, taciz edildiği, tecavüze uğradığı, suçluların rahatça kol gezdiği bir ülke olduk.

Cezaların yetersizliği, adaletin geç işlemesi ve faillerin cezasız kalması, katili, tecavüzcüyü, uyuşturucu satıcısını cesaretlendiriyor.

Devlet, çocuğa ve kadına yönelik şiddet, tecavüz ve uyuşturucu kullanımını önlemek için gerçek anlamda kararlılık göstermeli, faillere karşı ağır yaptırımlar uygulamalı ve mağdurları etkin şekilde korumalıdır. Bu vahşet ve bağımlılıkla mücadelede artık göstermelik değil, köklü ve caydırıcı çözümler üretilmelidir.

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak tüm siyasi partileri bir araya gelmeye, TBMM’de gerekli yasal düzenlemeleri acilen yapmaya davet ediyoruz.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner