Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ve Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, sokakta dilendirilen ve çalıştırılan çocukların tespiti için ortak bir çalışma başlattı. Bu kapsamda mobil ekipler, şehrin önemli noktalarında denetimlerini sıklaştırdı.

Kırklareli Sosyal Hizmet Merkezi’nin öncülüğünde yürütülen bu çalışmada, mobil ekipler şehrin kalabalık ve merkezi yerlerinde sürekli olarak devriye gezerek sokakta çalıştırılan çocukları tespit etmeye çalışıyor. Bu kapsamda çocukların sokakta dilendirilmesi veya çalıştırılması gibi yasa dışı faaliyetlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Kırklareli Sosyal Hizmet Merkezi, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müd. ve Kırklareli Belediyesi Zabıta işbirliğiyle mobil ekiplerimiz sokakta dilendirilen/çalıştıran çocukların tespiti için şehrimizi önemli noktalarında çalışmalarına devam ediyor.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: Arzu Dursun Atay