İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Nurdan Aksakal Kurtuluş, çiftçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla bir açıklama yaptı. Kurtuluş, hükümetin tarım sektöründeki sorunlara yeterince eğilmediğini belirterek, çiftçilerin yaşadığı zorlukları vurguladı.

İlçe Yönetim Kurulu Toplantıda Buluştu İlçe Yönetim Kurulu Toplantıda Buluştu

Aksakal Kurtuluş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bırakın dolar garantili ihaleleri, geçilmeyen köprüleri ve uçulmayan havalimanlarını, önce çiftçinin haline bakın! Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçiler, düşük fiyatlar ve ödenmeyen desteklerle mücadele ediyor. Traktörlerle yolları kapatan üreticiler, hem hükümete hem de özel sektöre tepkilerini dile getiriyor. Çiftçilerimiz zarar ediyor, seneye hangi ürünü ekeceklerini ve ekilen ürünü kaça satabileceklerini bilmiyorlar. Üstüne üstlük, bu yıl ödenmesi gereken destekler bir yıl sonra ödeniyor.”

Kurtuluş, çiftçilerin yaşadığı sorunların sadece plansızlıkla sınırlı olmadığını, tarım politikalarının da çiftçileri zor durumda bıraktığını ifade etti. Tarım desteklerinin milli gelirin %1’i oranında olması gerektiğini ancak %0.50'yi geçmediğini belirten Kurtuluş, üreticilerin her ürününden zarar ettiğini, ürünlerin tarlada kaldığını ve bahçede çürüdüğünü söyledi.

Kurtuluş, son olarak, “Dünya tarımında söz sahibi olabilecek cennet ülkemiz, dünya gıda enflasyonunda 1. sıraya yerleşiyor” diyerek, tarım sektörünün acil çözümler gerektirdiğini vurguladı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner