Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kırklareli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 20 Ekim 1927 tarihinde yaptığı Nutuk’un "Gençliğe Hitabe" ile sona erdiğini anımsattı. Dernek, bu özel günü hatırlatarak Atatürk'ün Türk gençliğine seslendiği önemli sözlerini paylaştı.

Atatürk'ün, "Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir." şeklindeki ifadeleri, gençliğin ülke savunmasındaki önemini vurgulamakta. ADD Kırklareli, bu sözlerin günümüzde de geçerliliğini koruduğunu belirterek, gençlerin Atatürk'ün bıraktığı mirasa sahip çıkmasının gerekliliğine dikkat çekti. Dernek, gençleri Atatürk'ün ideallerine sahip çıkmaya ve ülkenin geleceği için çalışmaya teşvik etti.

Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Kar ve tipi nedeniyle Sahara Geçidi ağır tonajlı araçlara kapatıldı Kar ve tipi nedeniyle Sahara Geçidi ağır tonajlı araçlara kapatıldı

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20 Ekim 1927 tarihinde Nutku’n okunmasını “Gençliğe Hitabe” ile bitirdi  “Ey Türk gençliği!  Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay