AK Parti Kırklareli Teşkilatı Kampanyaya Destek Verdi AK Parti Kırklareli Teşkilatı Kampanyaya Destek Verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Kırklareli İl Müdürlüğü Yapı Malzemeleri ve Yapı Denetimi Şube Müdürlüğü görevlilerince yeni dökülen betonlardan numune alımı yapılıyor. Bu kapsamda Kırklareli İl Müdürlüğü Yapı Malzemeleri ve Yapı Denetimi Şube Müdürlüğü’nden Süha Fatih Halipçi, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı devam eden işletmenin beton dökümü sırasında Kırklareli Hazır Beton Tesisi Laboratuvar Teknikeri Doğukan Seyhan ile Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) Taze Beton Numune Alma İşlemi gerçekleştirdi.

PGD kapsamında alınan taze beton numunelerinin şantiye alanında 1 gün bekletildikten sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğündeki laboratuarındaki kür havuzunda 20°C sıcaklıkta 27 gün bekletildikten sonra beton basınç dayanım deneyim testine tabii tutulacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İlimizde faaliyet gösteren hazır beton firmalarının üretmiş olduğu taze betondan numune alınıp, Müdürlüğümüz laboratuvarında ilgili mevzuat doğrultusunda Piyasa Gözetim ve Denetim için TS EN 12350-1 ve TS EN 12350-2’ye göre taze beton numuneleri 28 gün kür şartlarından sonra beton basınç deneyi sonuçlarına göre değerlendirilmektedir. Yapılan uygulama ile standartlara ve ilgili mevzuata uygun olmayan ürünlerin piyasaya arz edilmesinin önlenecek ve güvenli yapılaşmanın sağlanması hedeflenmektedir. 7223 sayılı “Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu” hükümlerine ve Yapı Malzemeleri Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliğine göre; beton numunelere uygulanan test ve deney işlemleri sonucunda uygunsuzluk veya güvensizlik durumunda ise idari yaptırım kararı alınarak, ilgili firmaya idari para cezası uygulanmaktadır” denildi.

Haber: H. Murat Taner