Zabıta doğa katliamına 'dur' dedi Zabıta doğa katliamına 'dur' dedi

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Bulgaristan’ın Şumnu kentinde bulunan tarihi Şerif Halil Paşa Camii’ni ziyaret etti. Bu anlamlı ziyarette, Başkan Bulut’a Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun ve Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmet eşlik etti. Ziyaret, tarihî caminin manevi ve kültürel öneminin yanı sıra iki ülke arasındaki kültürel bağların daha da pekişmesine katkıda bulundu.

Başkan Bulut, caminin tarihî değerleri hakkında Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmet’ten detaylı bilgiler aldı. Müftü Mehmet, caminin Osmanlı mimarisinin nadide örneklerinden biri olduğunu, yüzyıllardır bölgedeki Müslüman halkın ibadet merkezi olarak hizmet verdiğini anlattı.

Ziyaretin sonunda Başkan Derya Bulut, Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmet’e misafirperverliği ve verdiği detaylı bilgiler için teşekkür etti.

Kırklareli Belediyesi ziyaretle ilgili şu bilgileri verdi: “Belediye Başkanımız Derya Bulut, Bulgaristan Şumnu'da bulunan Şerif Halil Paşa Camii’ni, Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun ile birlikte, Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmet’in bilgilendirici anlatımı eşliğinde ziyaret etti.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay