Kırklareli Ortak Akıl Derneği Başkanı Ali Çakır, Kırklareli'nin merkez ilçe köyleri Üsküpdere, Kızılcıkdere, Karıncak ve Asilbeyli'de, Üsküp ve Kavaklı beldelerinde yaşanan dolu yağışı nedeniyle çiftçilerin ve vatandaşların yaşadığı zararlara dikkat çekti.

Başkan Çakır, "Kırklareli merkez ilçe köylerimiz Üsküpdere, Kızılcıkdere, Karıncak ve Asilbeyli'de, Üsküp ve Kavaklı beldelerimizde yaşanan afette dolu yağışı nedeniyle çiftçimizin ekili tarım arazileri, meyve ve sebze bahçeleri, üzüm bağları maalesef zarar görmüştür. Yaşanan dolu yağışında bazı vatandaşlarımızın arabaları ve malları maalesef hasar almıştır" dedi.

Çakır, tüm çiftçilere ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, ilde daha önce de benzer afetlerin yaşandığını hatırlattı. Çakır, "İlimizde 1935 ve 1963 yıllarında da buna benzer afetler yaşanmıştır. Geçmişte yaşanan afetlerde olduğu gibi günümüzde de çiftçimizin mağduriyetinin yetkililer tarafından giderilmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırklareli'nin tarımsal üretim açısından önemli bir bölge olduğuna dikkat çeken Çakır, yaşanan zararların en kısa sürede telafi edilmesi için yetkililerden gerekli adımların atılmasını beklediklerini belirtti.

Haber: Arzu Dursun Atay