Kırklareli Ortak Akıl Derneği Başkanı Ali Çakır, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin organize ettiği Bağ Bozumu etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Üzüm Bağından Sofraya Yemek Yarışması"nda jüri üyesi olarak yer aldı. Bu yılki teması "Zeytinyağlı Sarmalar" olan yarışmada, katılımcılar birbirinden lezzetli sarmalarla hünerlerini sergiledi.

Başkan Çakır, yarışmanın yöresel lezzetlere vurgu yaparak bu yönüyle daha fazla ön plana çıkan yemeklerin dereceye girdiğini belirtti. İlk üçü belirlerken oldukça zorlandıklarını ifade eden Çakır, yarışmanın her aşamasının büyük bir özenle gerçekleştirildiğini vurguladı.

Türk Japon dostluğunun temeli orada atılmıştı: Japon ve Türk bayraklarıyla donatıldı Türk Japon dostluğunun temeli orada atılmıştı: Japon ve Türk bayraklarıyla donatıldı

Çakır, etkinliğe ev sahipliği yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’a ve Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku’ya teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin bölgesel lezzetlerin tanıtılmasına önemli katkı sağladığını söyledi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner