Kırklareli Ortak Akıl Derneği Başkanı Ali Çakır, Yunanistan'ın Kavala şehrine bağlı Nea Karvali'deki Kapadokya Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret ederek, Anadolu kültürünün izlerini taşıyan mübadele dönemi koleksiyonunu yakından inceledi. Ziyaret sırasında merkezin başkanı Kaplanis Yosifidis ile bir araya gelen Çakır, kendisiyle hoş bir sohbet gerçekleştirme fırsatı buldu.

Çakır, ziyaret hakkında şunları söyledi: ‘’Yunanistan'ın Kavala şehri yakınlarındaki Nea Karvali'de (Yeni Gerveli) bulunan Kapadokya Araştırmalar Merkezi, Yunanistan'a giden Kapadokyalı mübadillerin yanında taşıdığı eşyalardan oluşan koleksiyonuyla dönemin Anadolu kültürüne ışık tutuyor. Yunanistan'daki Kapadokya Araştırmalar Merkezi Başkanı Kaplanis Yosifidis’i ziyaret ettim. Kendisiyle tanışma fırsatı buldum. Bir araştırmam için sohbet ettiğim sırada konu konuyu açınca Maria’nın tanıştırdığı Kaplanis’e candan, gönülden sohbeti için teşekkür ediyorum. Yazdığımız kitapları birbirimize hediye ettik.’’

Ersen Başar, Yaşamını Yitirdi Ersen Başar, Yaşamını Yitirdi

Sohbet esnasında, Çakır ve Yosifidis birbirlerine yazdıkları kitapları hediye ettiler ve gelecekte yapabilecekleri ortak projeler konusunda görüş alışverişinde bulundular. Çakır, ziyaretin sonunda Kaplanis'e teşekkür ederek, merkezin başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner