Büyükkarıştıran Belediyesi, Lüleburgaz’da eğitim gören lise öğrencileri için 2024-2025 eğitim-öğretim yılında önemli bir destek hizmeti sunuyor. Belediye, öğrencilerin sabah gidiş yol ücretlerini karşılayacağını duyurdu. Bu hizmetten yararlanmak isteyen lise öğrencilerinin velileri, Belediyenin Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilecek. Son başvuru tarihi ise 20 Eylül 2024 olarak belirlendi.

Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, alınan bu kararı değerlendirirken, eğitimin gençlerin geleceği ve toplumun gelişimi için en büyük öncelik olduğunu vurguladı. Çamlıca, yaptığı açıklamada, “Eğitim, gençlerimizin geleceği ve toplumumuzun gelişimi için en büyük önceliğimizdir. Bu bilinçle, belediye meclisimizde aldığımız kararla, ilçemizdeki liselere giden öğrencilerimizin gidiş otobüs ücretlerini belediyemiz tarafından karşılama kararı aldık. Amacımız, öğrencilerimizin eğitimlerine daha rahat odaklanabilmeleri ve ailelerimizin üzerindeki maddi yükü bir nebze olsun hafifletmektir. Bu uygulama ile öğrencilerimizin ulaşımını kolaylaştırarak onların başarılarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizin yanındayız ve onların her alanda destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu önemli kararın tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Beldemizdeki eğitimi daha da ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs gazisi 50 yıl sonra göğsünde mermi olduğunu öğrendi, mermiyle mezara gidecek Kıbrıs gazisi 50 yıl sonra göğsünde mermi olduğunu öğrendi, mermiyle mezara gidecek

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner