Büyükkarıştıran Belediyesi, IPA Bulgaristan Türkiye Programı kapsamında gerçekleştirilecek önemli bir projeye imza attı. BGTR0200080 numaralı “Yeşil Gülümsemeler: Topolovgrad (Bulgaristan) ve Büyükkarıştıran (Türkiye) Belediyelerinde Sürdürülebilir Turizm ve Yeşil Girişimlerin Geliştirilmesi” projesinin uygulanması için Proje Partnerlik Anlaşması imzalandı.

Başkan Özalp, Balkan Kültür Festivaline Katıldı Başkan Özalp, Balkan Kültür Festivaline Katıldı

Proje, sürdürülebilir turizm ve yeşil girişimlerin teşvik edilmesini amaçlayan önemli bir sınır ötesi işbirliği alanında yer alıyor. Büyükkarıştıran ve Topolovgrad belediyeleri tarafından yürütülecek bu projede, en iyi uygulamaların paylaşılması ve ortak stratejilerin geliştirilmesi yoluyla sürdürülebilir turizmin teşvik edilmesi ve doğal ile kültürel mirasın korunması hedefleniyor.

Büyükkarıştıran Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “IPA Bulgaristan Türkiye Programı kapsamında finanse edilen, BGTR0200080  Yeşil Gülümsemeler: Topolovgrad (Bulgaristan) ve Büyükkarıştıran (Türkiye) Belediyelerinde sürdürülebilir turizm ve yeşil girişimlerin geliştirilmesi projesinin uygulanması için Proje Partnerlik Anlaşması imzalanmıştır. Programın sınır ötesi işbirliği alanında ortak çözümler sunan mevcut proje, en iyi uygulamaların paylaşılması ve ortak stratejilerin geliştirilmesi yoluyla sürdürülebilir turizmin geliştirilmesine doğal ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlayacak. Bu yaklaşım, turizmin gelişmesi, bölgedeki yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve genç nüfusun erken yaşlardan itibaren turizm sektöründe yeşil modellerin uygulanması ve desteklenmesine aktif katılımı için daha iyi koşullar yaratacaktır.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner