İlçe Teşkilatı, Kurtuluş Camii'nde Cemaatle Buluştu İlçe Teşkilatı, Kurtuluş Camii'nde Cemaatle Buluştu

2024-2025 eğitim-öğretim yılına yönelik önemli bir karar alan Büyükkarıştıran Belediyesi, beldede ikamet eden ve Lüleburgaz’daki liselerde öğrenim gören gençler için gidiş otobüs ücretlerini karşılama kararı aldı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca’nın liderliğinde alınan bu karar, Belediye Meclisi tarafından da onaylandı ve uygulamaya konuldu. Başkan Çamlıca, bu girişimle öğrenci ve ailelere destek olmayı hedeflediklerini belirtti.

Başkan Çamlıca, bu kararın temel amacının öğrencilerin eğitimlerine daha iyi odaklanabilmelerini sağlamak olduğunu vurguladı. Eğitim hayatının gençler için kritik bir dönemeç olduğunu ifade eden Çamlıca, beldede eğitimin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarının süreceğini de belirtti.

Başkan Çamlıca, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında Büyükkarıştıran Beldemizde ikamet eden ve Lüleburgaz’da bulunan Liselerde eğitim gören gençlerimize, Belediye Meclisimizce de aldığımız kararla öğrencilerimizin gidiş otobüs ücretlerini Belediyemiz tarafından karşılama kararı aldık ve uygulamaya geçirdik.

Amacımız, Öğrencilerimizin eğitimlerine daha rahat odaklanabilmeleri ve ailelerimizin üzerindeki maddi yükü bir nebze olsun hafifletmektir.

Bu uygulama ile öğrencilerimizin ulaşımını kolaylaştırarak onların başarılarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizin yanındayız ve onların her alanda destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu önemli kararın tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Beldemizdeki eğitimi daha da ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner