Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, şehrin su sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Mevcut su arıtma tesisinin tam kapasiteyle saniyede 300 litre su arıttığını belirten Başkan Bulut, altyapıdaki kaçaklar ve eski borular nedeniyle su basıncı sorunları yaşandığını ifade etti.

Başkan Bulut, ‘’Altta ne kadar kaçak göçek var, bunu şu an tespit etmemiz mümkün değil. Dolayısıyla su basıncıyla ilgili sıkıntılar yaşanabiliyor. Altyapımız çok eski, arıza ve patlaklar meydana geliyor. Bu yüzden arıza müdahalesinde su kesintileri veya basınç sıkıntıları yaşanıyor. Bunları minimize etmek için 4 tane kuyumuzu aktifleştirdik, sayılarını da artıracağız. Hem kesintilerin azalması, hem de basıncın düzelmesi için, ana hedefimiz problemi kökünden çözmektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Bulut, su sorunlarının kısa sürede çözülemeyeceğini vurgulayarak, “Yılların getirdiği bir sorun bu. En az 50 yılı kapsayacak kalıcı bir çözüm için çabalıyoruz. DSİ'nin Armağan Barajı’ndan suyu mevcut arıtma tesisimize getireceği 22,5 km’lik hattın 13 km’si tamamlandı. İlgili kurumumuza 120 milyon TL’lik ödenek geldi. Çalışmalar tekrar başladı. Ödenek devam ettiği sürece, su, en kısa sürede Armağan'dan, arıtma tesisimize intikal edecek. Böylece saniyede 540 lt’lik bir suya sahip olacağız” şeklinde konuştu.

Gelecekte su problemi yaşamamak adına mevcut arıtmanın kapasitesinin büyütülmesi ya da yeni bir arıtma tesisi yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Bulut, şunları ekledi; “İller bankası proje ekibiyle çalışıyoruz. Milli emlak tarafından, belediyemize arazi tahsisi yapıldı. Yeni arıtmamızın depoyla birlikte tahsis edilen araziye yapılması ya da mevcut arıtma tesisimizin yanına ilave edilmesi gündemde. Bu seçenekleri İller Bankası proje ekibiyle birlikte değerlendirip karar vereceğiz. Armağan Barajı’ndan bir çatalla, tahsis edilen 30 dönümlük araziye kurulacak arıtma tesisine bir bağlantı yapılacak. Gelen suyun 300 litresinin mevcut arıtmamıza, kalan 240 litresinin de, yeni arıtma tesisine aktarılmasıyla, saniyede 540 litre su ilimize ulaşacak. Kırklareli'nin 50 yıllık su problemini böylece çözmüş olacağız."

Otomatik Dümenleme Sistemi Projesi Tamamlandı Otomatik Dümenleme Sistemi Projesi Tamamlandı

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner