Gençlerin Mutluluğunu Paylaştılar Gençlerin Mutluluğunu Paylaştılar

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Türk kültürünün önemli simgelerinden biri olan Cihan Pehlivanı Koca Yusuf’un aslına uygun olarak yeniden yapılan ve müze haline getirilen evini ziyaret etti. Bu anlamlı etkinlikte Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun ile birlikte, Bulgaristan’ın Şumnu bölgesine bağlı Şeytancık (Hitrino) Belediye Başkanı Nurettin İsmail ve belediye başkan yardımcıları İlhan Ahmed ile Ahmed Ahmed’in yanı sıra Belediye Meclis Başkanı Mustafa Ahmed ve Şeytancık’a bağlı 20 Türk köy muhtarını da ağırladı.

Ziyaret, hem kültürel değerlerin korunması hem de Türk ve Bulgar toplumları arasındaki dostluğun pekiştirilmesi amacıyla yapıldı. Koca Yusuf’un evi, güreş tarihine damgasını vurmuş olan bu büyük pehlivanın hayatına ışık tutmakta önemli bir rol üstleniyor. Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun, ziyaretin önemine değinerek, Kırklareli ve Bulgaristan arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kırklareli Belediyesi ziyaretle ilgili şu bilgileri verdi: “Belediye Başkanımız Derya Bulut, Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun’la birlikte; Şumnu’ya bağlı Şeytancık (Hitrino) Belediye Başkanı Nurettin İsmail, Belediye Başkan Yardımcıları İlhan Ahmed ve Ahmed Ahmed, Belediye Meclis Başkanı Mustafa Ahmed ve Şeytancık’a bağlı 20 Türk köy muhtarıyla bir araya gelerek, Cihan Pehlivanı ünvanlı güreşci Koca Yusuf’un, aslına uygun olarak yeniden yapılan ve müze olan evini ziyaret etti.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay