Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ve Belediye Meclis üyesi Hakan Ediş, şehirlerindeki özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşamdaki hakları ve beklentilerini konuşmak üzere Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi ve Kırklareli Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği'nin temsilcileriyle bir araya geldi.

Özkan’dan Başkan Arı’ya Tebrik Ziyareti Özkan’dan Başkan Arı’ya Tebrik Ziyareti

Görüşmede, özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak unsurlara odaklanıldı. Belediye Başkanı Bulut, bu unsurların hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaparak, somut adımlarla destek vereceklerini belirtti. Bulut, sadece söylem düzeyinde değil, gerçek eylemlerle özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için çaba göstereceklerini ifade etti.

Bulutstk2

Bulut, ‘’Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi ve Kırklareli Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği ile olan görüşmemizde, birlikte yol alacağımızı, yalnızca söylemden ibaret olmayan somut adımlarla beraberce yeni bir bakış açısı ortaya koyacağımızı bir kez daha paylaştık. Onların yaşamlarını ve günlük hayatlarını kolaylaştıracak unsurları çok önemsiyoruz. Kırklareli Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız.’’ ifadelerini kullandı.

Görüşmede, özel gereksinimli bireylerin günlük yaşamlarını etkileyen konuların yanı sıra, toplumda daha fazla farkındalık yaratılması ve engelli dostu bir çevrenin oluşturulması da ele alındı. Belediye Başkanı Bulut ve Meclis üyesi Ediş, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak, özel gereksinimli bireylerin hakları ve beklentileri doğrultusunda şehri daha yaşanabilir hale getirmek için kararlılıkla çalışacaklarını dile getirdiler.

Haber: H. Murat Taner