Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, “Temiz Mahallem” projesi kapsamında Demirtaş Mahallesi’nde mahalle sakinleri, öğrenciler ve gençlerle birlikte çevre temizliği etkinliğine katıldı. Başkan Bulut, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, mahalle sakinlerinin çevreye gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, proje kapsamında en temiz mahalle seçilen bölgeye bir spor sahası kazandırılacağını belirtti.

Bulut, ayrıca Sıfır Atık Projesi’ne dikkat çekerek, Kırklareli halkından atıklarını doğru şekilde ayrıştırmalarını ve her 5 litre atık yağın mahalle muhtarlarına teslim edilmesini rica etti. Başkan Bulut’un çevre temizliği ve sıfır atık bilincini artırma amacı taşıyan “Temiz Mahallem” projesine destek çağrısı, Kırklareli’de çevre dostu bir şehir için duyarlı bir adım olarak karşılandı.

Başkan Bulut, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Sevgili Hemşehrilerim, “Temiz Mahallem” projemiz kapsamında bugün, Demirtaş Mahallemizde idik. Mahalle sakinlerimizle, öğrencilerimizle, gençlerimizle ve sevgili çocuklarımızla hep birlikte çevre temizliği çalışması gerçekleştirdik.

Başta muhtarımız Serdal Kocabalta’ya ve tüm Demirtaş Mahallesi sakinlerine, gösterdikleri hassasiyet ve emekleri için çok teşekkür ediyor, projemiz kapsamında en temiz mahalle seçilecek mahalleye bir spor sahası kazandıracağımızı, buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Tunca Nehri'nde kuraklık: Çöplüğe döndü Tunca Nehri'nde kuraklık: Çöplüğe döndü

Değerli hemşehrilerim, Ayrıca, Sıfır Atık Projesi kapsamında çevremizi korumak adına atıklarımızı doğru bir şekilde ayrıştırarak ilgili birimlere teslim etmenizi sizlerden önemle rica ediyorum.  Özellikle, topladığınız her 5 litre atık yağı muhtarlarımıza iletmenizi istiyorum. Belediyemiz, bu duyarlı davranışınıza karşılık olarak sizlere temizlik setleri armağan edecektir.  Gelin hep birlikte, daha temiz ve sürdürülebilir bir çevre, daha güzel bir Kırklareli için el ele verelim.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner