Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Aşağıpınar arkeolojik kazı alanında elde edilen bulguların ve objelerin incelendiği Ahmetçe Köyü’ndeki araştırma merkezini ziyaret etti. Başkan Bulut, ziyareti sırasında, kazı çalışmalarında emeği geçen değerli hocamız Emeritus Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’dan bu büyük çalışma hakkında detaylı bilgiler aldı.

Başkan Bulut, Aşağıpınar kazılarının Kırklareli için büyük bir kültürel önem taşıdığını vurgulayarak, “Aşağıpınar kazılarını, Özdoğan Hoca’mızın yüce emekleriyle bizlere ve kentimize sunulan bir nimet olarak görüyoruz,” dedi. Ayrıca, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Edirne'de gazileri geçmişe götüren etkinlik düzenlendi Edirne'de gazileri geçmişe götüren etkinlik düzenlendi

Başkan Bulut, kentlerinin kültürünü ve değerlerini tanıtmak amacıyla bilimin ve bilim insanlarının destekçisi olmaya devam edeceklerini belirtti. Bu ziyaret, Kırklareli’nin tarihsel mirasını koruma ve tanıtma konusundaki kararlılığını da bir kez daha gözler önüne serdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabında açıklama yapan Başkan Bulut, şunları söyledi:

“Aşağıpınar arkeolojik kazı alanından elde edilen bulguların ve objelerin incelendiği ve tasnif edildiği, Ahmetçe Köyü’müzdeki araştırma merkezini ziyaret edip, çok değerli hocamız Emeritus Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’dan bu büyük çalışma hakkında bilgiler aldık. Kırklareli’miz açısından büyük bir kültürel önem arz eden Aşağıpınar kazılarını, Özdoğan Hoca’mızın yüce emekleriyle bizlere ve kentimize sunulan bir nimet olarak görüyoruz. Sayın Hoca’ma bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Kentimizin kültürünü ve değerlerini tanıtmak için her zaman bilimin ve bilim insanlarının destekçisi olacağız.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner