Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli Kent Konseyi ile düzenledikleri 15. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’nin ikinci gününde gerçekleşen “Balkan ve Rumeli Yemekleri Atölyesi” etkinliğine katıldı. Etkinlikte Pomak Kızı Gülay’ın Mutfağı’ndan “Kapama”, Bahriye Yazıcıoğlu’nun elinden “Dizmana” ve Büyükmandıra El Sanatları ve Doğal Yaşam Derneği tarafından hazırlanan “Brakana” gibi Balkan ve Rumeli mutfağının en sevilen yemekleri sunuldu.

Başkan Bulut, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Kırklareli Kent Konseyi ile birlikte düzenlediğimiz, 15. Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’mizin ikinci gününde, “Balkan ve Rumeli Yemekleri Atölyesi” etkinliğine katıldık.

Pomak Kızı Gülay’ın Mutfağı, enfes bir “Kapama”, Bahriye Yazıcıoğlu leziz bir “Dizmana”, Büyükmandıra El Sanatları ve Doğal Yaşam Derneği de mükemmel bir “Brakana” hazırladılar.

Balkanların ve Rumeli’nin kendine özgü tatları, inanılmaz bir lezzet şöleni sunuyor.

Katılımcılarımız da o kadar hünerli ellere sahipler ki bu özel tatların lezzetine lezzet kattılar.

Elbette benim küçük dokunuşlarım lezzeti zirveye taşıdı.

Bu güzel etkinlik için ben, bütün bu efsane lezzetleri hazırlayan kıymetli hanımefendilerimize ve etkinliğe katılan sevgili hemşehrilerime teşekkür etmek istiyorum.”

Vize Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hizmete Başladı Vize Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hizmete Başladı

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner