Lüleburgaz Ziraat Odası, ilçede devam eden buğday hasadı sırasında artan sıcaklıklarla birlikte ortaya çıkabilecek yangın riskine karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, çiftçilerin büyük emek ve alın teriyle yetiştirdikleri buğdayların yangınlar nedeniyle zarar görmemesi için dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Fındık dallarından ördüğü sepetleri bin liradan satıyor Fındık dallarından ördüğü sepetleri bin liradan satıyor

Buğday hasadının yoğun olarak sürdüğü bu günlerde, yüksek sıcaklıklar ve çeşitli nedenlerle meydana gelebilecek yangınlar, çiftçilerin mahsullerini büyük bir tehlike altına sokuyor. Lüleburgaz Ziraat Odası, yangınların önlenebilmesi için herkesin dikkatli olmasını, gerekli önlemleri almasını ve yangın riskini en aza indirmek için gerekli tedbirleri uygulamasını istedi.

Lüleburgaz Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; ‘’İlçemizde buğday hasadının hızlı bir şekilde devam ettiği şu günlerde, artan sıcaklıklarla birlikte; çeşitli nedenlerle meydana gelebilecek yangınların önlenebilmesi, çiftçilerimizin büyük emek ve alın teri ile yetiştirdiği milli servetimiz olan ürünlerimizin yangın nedeni ile yok olmaması için lütfen çok dikkatli olalım, önlemlerimizi alalım.’’

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay