Pınarhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan arpa ve buğday hasadı dönemiyle ilgili olarak üreticilere önemli bilgilendirmelerde bulundu. Müdürlüğün yaptığı açıklamada, bölgede arpa hasadının başlamasıyla birlikte buğday hasadının da çok yakında başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, "Değerli üreticilerimiz, bölgemizde arpa hasadıyla beraber buğday hasadı da artık başlamak üzere. Tüm üreticilerimize hasat döneminde hayırlı ve bereketli bir sezon dileriz. Allah herkesin emeğinin karşılığını kat kat verir inşallah." ifadelerine yer verildi.

Hasat sezonunun başlamasıyla birlikte yoğun bir çalışma dönemine giren üreticilere, hasat sürecinde dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları yönünde çağrıda bulunuldu. Verimli bir hasat dönemi geçirilmesi temennisiyle birlikte, bu süreçte karşılaşılabilecek olumsuzluklara karşı da uyarılar yapıldı.

Özellikle bölgede artan yılan popülasyonuna dikkat çeken Pınarhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri bu konuda uyardı. Açıklamada, "Bizlerin ve bazı üreticilerimizin de dikkatini çektiği üzere bölgemizde yılan popülasyonunun çok arttığı gözlemlenmiştir. Bu konuda gerekli önlemlerin alınması ve dikkatli olunması rica olunur." denildi.

Haber: Arzu Dursun Atay