Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında önemli bir panoya ev sahipliği yapıyor. Bu panoda, bilimin, bilişimin ve teknolojinin insan yaşamına etkileri ve bilinçli kullanımı üzerine bilgiler paylaşılıyor.

Bilişim Haftası, insanları ortak bir düşünce çerçevesinde bir araya getirerek ulusal bilgi toplumu oluşturmayı amaçlayan bir etkinlik dönemidir. Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu haftayı kutlayarak bilimin, teknolojinin ve bilişimin insan yaşamındaki önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Kırklareli Üniversitesi, Toyota Türkiye Uzmanlarını Ağırladı Kırklareli Üniversitesi, Toyota Türkiye Uzmanlarını Ağırladı

Etkinlikler, bilimin ve teknolojinin hayatımızı nasıl etkilediği üzerine bilgilendirici içerikler sunmayı hedefliyor. Özellikle teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, bilinçli ve faydalı bir şekilde teknoloji kullanımının önemi vurgulanıyor.

Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu hafta kutlanarak; insanları ortak düşüncede birleştiren ve ulusal bilgi toplumu oluşturmayı hedefleyen bilimin, bu bilgilerin bir anlamda yeniden işlenmesi olan bilişimin ve insanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren teknolojinin bilinçli ve faydalı kullanımı üzerinde durmak amaçlanmaktadır.”

Haber: H. Murat Taner