Vize’de Yeni Aile Hekimine Ziyaret Vize’de Yeni Aile Hekimine Ziyaret

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında, bebek dostu sağlık kuruluşlarının yerinde değerlendirmeye alındığını açıkladı. Bu program, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla uygulanmaya devam ediyor.

7 Ekim 2024 tarihinde başlayan değerlendirme sürecinde, Kırklareli’nde bebek dostu unvanına sahip sağlık kuruluşları, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Bebek Dostu Kurum Değerlendirme Ekipleri tarafından incelenmeye başlandı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, bu programın, annelerin bilinçlendirilmesi ve sağlıklı bir neslin yetişmesine büyük katkı sağladığını vurguladı. Yapılan açıklamada, “Bakanlığımız tarafından temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir. Program kapsamında; ilimizde hizmet veren ve Bebek Dostu Kurum unvanı alan sağlık kuruluşlarının değerlendirmeleri yapmak üzere İlimize Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Bebek Dostu Kurum Değerlendirme Ekipleri 07.10.2024 tarihinde yerinde değerlendirmelere başlamıştır.” ifadeleri yer aldı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay