Babaeski Belediye Başkanı Fırat Yayla, Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yayla, basının demokrasinin ve toplumsal bilincin en önemli teminatı olduğunu ifade ederek, gazetecilerin halkın doğru bilgiye erişimini sağlamadaki büyük rolünü vurguladı.

6 Şubat’ın ardından 23 ilde afet risk çalışmaları tamamlandı 6 Şubat’ın ardından 23 ilde afet risk çalışmaları tamamlandı

Başkan Yayla, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bugün kıymetli Basın Mensuplarımızla bir araya geldik. Basın, demokrasinin ve toplumsal bilincin en önemli teminatıdır. Halkın doğru bilgiye erişimini sağlamak, gerçekleri ortaya çıkarmak ve kamuoyunu aydınlatmak için büyük fedakarlıklarla görev yapan gazetecilerimiz, her türlü zorluğa rağmen görevlerini cesaretle ve kararlılıkla yerine getirmektedirler. Yerel ve ulusal basın mensuplarımız, toplumsal sorunlara dikkat çekerek çözüm yolları bulmamıza da katkı sağlamaktadır.

Bugün, Dünya Gazeteciler Günü vesilesiyle, halkımızın sesi olan tüm gazetecilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Gerçeklerin savunucusu olan tüm basın emekçilerinin bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Özellikle yerel basının önemini vurgulamak isterim; sizlerin desteğiyle Babaeski’yi daha da ileriye taşıyacağız. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner