Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 13 Şubat 2025 Perşembe günü idrak edilecek Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ilık, Berat Gecesi’nin kurtuluş, af ve arınma anlamına gelen özel bir gece olduğunu belirtti
Başkan Soner Ilık, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; “Berat Gecesi; kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen özel bir gecedir. İnananlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları, Yüce Allah'ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmaları gerektiğini bir kere daha hatırlatmaktadır. Ayrıca, dini ve toplumsal hayatımızda ilahi af, mağfiret ve rahmet temennilerinin, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanmasına vesile olan eşsiz zaman dilimleridir. Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran ve dayanışma duygularını arttıran, manevi dünyamızın aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Berat gecemiz de biz Müslümanlara; nefislerimizi terbiye edebilmek, vicdan muhasebemizi yapabilmek, kötülüklerden arınmak, hatalarımızı telafi yolunda çabalamak fırsatı sunulmaktadır. Bu mübarek gece aynı zamanda, kırgınlıkları ve küskünlükleri unutmak, birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de bir vesiledir.
Birçok manevi duyguyu içinde barından bu mübarek günün başta üyelerimiz olmak üzere Kırklarelili hemşehrilerimizin, Türk Milleti’nin ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni kutluyor, bu kutlu gecenin her şeyden önce sağlık, huzur, bereket ve tüm insanlığa güzellikler getirmesini, barış ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum”