Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğrencilerin başarısının geleceğin teminatı olduğunu vurguladı. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak olan 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, eğitim-öğretimin bireylerin hayata hazırlanmasındaki en önemli basamaklardan biri olduğunu belirten Ilık, "Toplumların huzurlu, güvenli ve refah içinde yaşaması, okuyan, araştıran ve hedefleri olan nesiller yetiştirmekle mümkündür" dedi.

Bahçeşehir Koleji 8. Sınıf Öğrencileri LGS Denemesinde Bahçeşehir Koleji 8. Sınıf Öğrencileri LGS Denemesinde

Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

 “İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Toplumların huzurlu, güvenli ve refah içinde yaşaması ancak; okuyan, araştıran, geleceğe dair hedefleri olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar güvende ve aydınlık olacaktır. Çağdaş eğitim, toplumsal yaşamımızın biçimlendirilmesinde, geleceğe yönelik adımlarımızın belirlenmesinde ve çağdaşlaşma sürecinin başarıya ulaşmasında vazgeçilmez öğedir. Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yaşam, çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar, genç nüfus yoğunluğuna sahip Cumhuriyetimizin geleceği için de temel koşuldur.

Başarı, birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir olgudur. Başarıya ulaşmada; sorumluluk duyma, planlı çalışma, kararlı olma ve kendine güvenme başarının olmazsa olmazlarıdır. Sevgili öğrencilerimiz; zararlı alışkanlıklardan kaçınınız. Sizler eğitimin temel yapı taşlarısınız. Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakârlık, çaba ve yatırım, sizler içindir. Sizler başarılı oldukça, bizler de mutlu ve huzurlu olacak, geleceğimize güvenle bakacağız.

Bu süreçte eğitimimizin temel taşı değerli öğretmenlerimizdir. Bu kutsal mesleğin onurlu birer üyesi olarak öğrencilerimizin yetişmesinde yapacağınız fedakârlıklardan asla şüphemiz yoktur. Bugünkü ulaştığımız noktada büyük payınızın olduğunun bilincindeyiz. Aziz Milletimizin geçmişinde ve bugününde sizlerin birikimi, emeği ve izi olduğunun idrakindeyiz. Ülkemizin geleceği sizin şefkat dolu yüreğinizdedir.

Öğrenmeyi sevdiren, düşünen, araştıran, sorgulayan, bilgiyi kullanan, kendisiyle ve çevresiyle barışık öğrenciler yetiştiren okuldur. Eğitim ve öğretim, sadece okulda cereyan eden bir olgu değildir. Eğitimin başladığı yer ailedir. Anne-baba çocuğun eğitimi konusunda öğretmen ve yöneticilerle sürekli diyalog halinde olmalıdır.

Yüreği okula ilk kez başlamanın heyecanı ile çarpan minik yavrularımıza, okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımıza ve onurlu mesleği seçen değerli öğretmenlerimize; sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir eğitim yılı geçirmelerini diliyor, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın; ülkemize, milletimize ve milli eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner