Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ilık, açıklamasında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e verilen "Gazi" unvanının yıldönümünü hatırlatarak, bu anlamlı günde şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle andıklarını ifade etti. Ilık, kahraman gazilerin vatanın her köşesinde canları pahasına bağımsızlığı koruduklarını belirtti.

Başkan Ilık, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi Unvanı”nın verildiği günün yıldönümünde; istiklalimizi ve bağımsızlığımızı canları pahasına koruyan, ülkemizin her köşesinde huzurumuzu sağlamak için “Şehitlik” ve “Gazilik” mertebesine ulaşan kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum.

Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Bugün, Kahraman Gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız vatanımız, bizlere şehitlerimizin, gazilerimizin ve isimsiz daha nice kahramanlarımızın emanetidir ve bugün geleceğe güvenle bakabilmemiz, onların bu büyük fedakârlıkları ve canlarından öte tuttukları “Vatan sevgileri” sayesindedir.

Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda Şehit ve Gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Bizler de vatanımıza layıkıyla sahip çıkarak, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gayret etmeli bizim için hayatlarını feda eden şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkarak, ailelerine göstermemiz gereken saygıyı hiç unutmamalı o güzel milli duygularımızı yeni nesillere aktarmaya çalışmanın görevimiz olduğunu her zaman hatırlamalı ve hatırlatmalıyız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan Gazilik Mertebesi ile şereflenmiş Gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner