Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Yönetim Kurulu’nun Temmuz ayı olağan toplantısına katıldı. Toplantı, Kırklareli Valisi ve TRAKYAKA Yönetim Kurulu Başkanı Birol Ekici’nin başkanlığında, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren BSH Fabrikası’nda düzenlendi.

Toplantıya; Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Hakan Geriş, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de katıldı.

Toplantı, bir önceki toplantıda alınan kararların görüşülmesiyle başladı. Ardından, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin TR21/23/TUR/0002 sözleşme numaralı “Dört Mevsim Turizm Rotasının Oluşturulması ve Gastronomi Okulu Kurulması” projesine yönelik fesih talebi ele alındı. Toplantıda ayrıca, “1/100.000 Ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı”nın yenilenmesi çalışmalarına dair bilgi verildi.

“2019 Yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı Kapanış Raporu” sunumu da yapılan toplantıda, BSH Türkiye CTO&COO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Mandalı, BSH’ın Çerkezköy’deki üretim operasyonlarına dair bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı, “2025 Yılı Ajans Çalışma Programı ve Bütçesi”nin görüşülmesiyle sona erdi.

Pınar Mahallesi'ne Yeni Park Müjdesi Pınar Mahallesi'ne Yeni Park Müjdesi

Toplantının ardından BSH Fabrikası yetkilileri, fabrikanın durumu ve bölge ekonomisine katkıları hakkında bilgiler verdi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner